Jurnal bruxellez

Jurnal bruxellez
Disponibilitate: În stoc
Preț: 30.00 RON
Fără TVA: 30.00 RON

Limba: Română

Data publicării: 2015

Tip copertă: Paperback

Nr Pag: 270

ISBN: 9786069388242

Dimensiuni:l: 13cm | H: 20cm

Descriere

Romanul biografic "Jurnal bruxellez" relatează amintirile lui Bogdan Matei despre cei doi ani petrecuți în Bruxelles. Proza îmbină elemente turistice cu amintirile autorului despre viața sa la Bruxelles printre care Belgia francofonă, elemente grografice, ziarele flamande, berea belgiană, duminica fără mașina în Bruxelle și multe alte elemente din existența de acolo.

"Jurnal bruxellez" este povestea unei relații. O relație dintre un fost jurnalist roman, Bogdan Matei, devenit, acum, “a Moldovan in Bruxelles”, “a good housekeeper and nothing else”, un anonim căruia nimeni nu-i poate înțelege și pronunța numele slav, și Belgia, cu un standard de viață sensibil mai ridicat decât media Uniunii Europene, cu meritul,cel puțin la prima vedere, de a găzdui sediile NATO și ale instituțiilor europene. In alt fel, “un regat pe ducă”, cu “o populație vestită pentru pasiunea pentru cartofi prăjiți și ciocolată”.

Să-l credem pe autor când decide: “M-am resemnat. Belgia e ca o femeie. O poți adora sau detesta, dar e zadarnic să încerci s-o înțelegi.”  (Corina Sabau, scriitoare)

Bogdan Matei s-a născut pe 11 august 1971, la Piatra-Neamt. Din 1998, lucrează la Radio România Internaţional, unde încearcă să facă România inteligibilă pentru străini. A avut onoarea şi privilegiul să faca parte din dream-team-ul creat de Paul Grigoriu pentru emisiunea K-DRANE şi e încă marcat de plecarea definitivă a celui care i-a fost şef, mentor şi prieten. Din raţiuni familiale, a locuit doi ani la Bruxelles.

Scrie un comentariu

Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: codul HTML nu este interpretat!

Evaluare: Rău            Bun

Introduceți codul din căsuța alăturată:Etichete: , calatorie, Belgia, amintiri,