Jurnal bruxellez

Jurnal bruxellez
Disponibilitate: În stoc
Preț: 30.00 RON
Fără TVA: 30.00 RON

 

Jurnal bruxellez este povestea unei relații. O relație dintre un fost jurnalist roman, Bogdan Matei, devenit, acum, “a Moldovan in Bruxelles”, “a good housekeeper and nothing else”, un anonim căruia nimeni nu-i poate înțelege și pronunța numele slav, și Belgia, cu un standard de viață sensibil mai ridicat decât media Uniunii Europene, cu meritul,cel puțin la prima vedere, de a găzdui sediile NATO și ale instituțiilor europene. In alt fel, “un regat pe ducă”, cu “o populație vestită pentru pasiunea pentru cartofi prăjiți și ciocolată”

 Să-l credem pe autor când decide: “M-am resemnat. Belgia e ca o femeie. O poți adora sau detesta, dar e zadarnic să încerci s-o înțelegi.”  (Corina Sabau, scriitoare)

 

Bogdan Matei s-a născut pe 11 august 1971, la Piatra-Neamt. Din 1998, lucrează la Radio România Internaţional, unde încearcă să facă România inteligibilă pentru străini. A avut onoarea şi privilegiul să faca parte din dream-team-ul creat de Paul Grigoriu pentru emisiunea K-DRANE şi e încă marcat de plecarea definitivă a celui care i-a fost şef, mentor şi prieten. Din raţiuni familiale, a locuit doi ani la Bruxelles.

 

Scrie un comentariu

Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: codul HTML nu este interpretat!

Evaluare: Rău            Bun

Introduceți codul din căsuța alăturată: